Kakaós csiga recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1,5 dl langyos tej
- 2 dkg friss élesztő
- 4 dkg kristálycukor
- csipet só
- fél evőkanál vaníliás cukor
- 2,5 dkg puha vaj
A töltelékhez:
- 5 dkg felolvasztott vaj
- 5 dkg holland kakaópor
- 8 dkg kristálycukor
A kenéshez:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és egynek a sárgája elkeverve
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben elkeverem, majd hozzáadom a cukrot, a vanilíás cukrot, majd megint jól elkeverem.
A lisztet átszitálom egy keverőtálba. Hozzáadom a vajat, az élesztős tejet és a sót. Én kézzel szoktam kidagasztani, ahogy a nagymamámtól tanultam, addig dolgozom vele, amíg könnyű tésztát nem kapok, ami elválik a tál falától.
Ezután letakarom konyharuhával és kelesztem fél órát.
Lisztezett deszkán a megkelt tésztát fél ujjnyi vékonyra kinyújtom. Megkenem az olvasztott vajjal, majd rászórom a cukor-kakaópor keverékét.
Egyik oldaláról feltekerem és éles késsel felszeletelem, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatom és megkenem tojással.
A csigákat még 10 percet állni hagyom, majd előmelegített sütőben, 200 fokon megsütöm kb 15 perc alatt.
Amikor készen van megszórom porcukorral. Egyszerre nem szoktam sokat készíteni, mert mi frissen szeretjük.
Ebből az adagból kb 12 csiga jön ki.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »