Kakaós csiga recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1,5 dl langyos tej
- 2 dkg friss élesztő
- 4 dkg kristálycukor
- csipet só
- fél evőkanál vaníliás cukor
- 2,5 dkg puha vaj
A töltelékhez:
- 5 dkg felolvasztott vaj
- 5 dkg holland kakaópor
- 8 dkg kristálycukor
A kenéshez:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és egynek a sárgája elkeverve
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben elkeverem, majd hozzáadom a cukrot, a vanilíás cukrot, majd megint jól elkeverem.
A lisztet átszitálom egy keverőtálba. Hozzáadom a vajat, az élesztős tejet és a sót. Én kézzel szoktam kidagasztani, ahogy a nagymamámtól tanultam, addig dolgozom vele, amíg könnyű tésztát nem kapok, ami elválik a tál falától.
Ezután letakarom konyharuhával és kelesztem fél órát.
Lisztezett deszkán a megkelt tésztát fél ujjnyi vékonyra kinyújtom. Megkenem az olvasztott vajjal, majd rászórom a cukor-kakaópor keverékét.
Egyik oldaláról feltekerem és éles késsel felszeletelem, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatom és megkenem tojással.
A csigákat még 10 percet állni hagyom, majd előmelegített sütőben, 200 fokon megsütöm kb 15 perc alatt.
Amikor készen van megszórom porcukorral. Egyszerre nem szoktam sokat készíteni, mert mi frissen szeretjük.
Ebből az adagból kb 12 csiga jön ki.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »