Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ízes rózsa túrós levéllel recept

Ízes rózsa túrós levéllel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Tápláló és mutatós kelt tésztát terveztem . . . ilyenre sikeredett :) A külalak nem olyan szép, de az íze nyerő volt! Viszonylag hamar elkészül, csak a hűtés lassúsága nehezítette az illatozó forró süteményre való várakozást :)

    Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dl tej
    • 8 dkg margarin
    • 6 dkg cukor
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 5-6 ek lekvár (nálam szilva)
    • 25 dkg túró
    • 1 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 125 g joghurt (nálam citromos)
    • 3 ek búzadara
    • 2 ek cukor

    Kenéshez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk, melyet meleg helyen duplájára kelesztünk.

    A töltelékhez a túrót, cukrot és a tojást villával alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a citrom héját és a búzadarát, alaposan összekeverjük, majd félre tesszük.

    A megkelt tésztát két részre osztjuk és kinyújtjuk kb 25*50 cm-es, ujjnyi vastag téglalappá.

    Egyik felét megkenjük lekvárral és meghintjük kevés búzadarával. Feltekerjük és kb 10 egyenlő részre vágjuk. Sütőpapíros tepsiben kör alakban letesszük egymás mellé és a tetejüket kissé bevagdoshatjuk ollóval.

    A tészta másik felére a túrós tölteléket kenjük, majd is feltekerjük. Háromszög alakúra vágjuk (kb 10-12 szeletre). A rózsák köré rendezzük őket.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a sütemény tetejét megkenjük felvert tojással, majd 15 perc kelesztés után betoljuk a sütőbe és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá