Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti kalács gazdagon recept

Húsvéti kalács gazdagon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2.5 dkg élesztő
    • 6 dkg kristálycukor
    • 1.5 dl tej
    • 30 dkg liszt a szóráshoz
    • 1 tk só
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1/2 citrom
    • 10 dkg vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • 1 dl tej
    • 15 dkg dió
    • 5 dkg porcukor
    • 6 ek bármilyen ízű lekvár
    • 1 ek rum

    Elkészítése:
    Tésztához morzsoljuk a tálba az élesztőt, adjuk hozzá 0.7 dl langyos tejet és 2 ek lisztet. Meleg helyen futtassuk fel.
    Szitáljuk tálba a megmaradt lisztet a sóval.Adjuk hozzá a megmaradt cukrot és a tejet.Keverjük hozzá a tojássárgájákat a citrom reszelt héját,felolvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Dolgozzuk össze, majd lefedve meleg helyen kelesztjük 50 percig.

    A töltelékhez forraljuk fel a tejet a darált dióval,cukorral és a lekvárral, majd vegyük le a tűzről. Ízesítsük a krémet rummal és hagyjuk kihűlni.

    Ismét dolgozzuk át a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki 30*40 cm-es téglaalappá. Vágjuk három 10*40 cm-es csíkra és kenjük meg mindet a diós krémmel.

    Fogjuk össze a három tésztacsíkot és fonjuk össze őket. Helyezzük a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kelesszük tovább 15 percig. Lekenjük egy felvert tojással és 180 fokon sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá