Hokkaido tejes kalács recept

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.
A száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejszínt és a habos élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. Ha a tészta nagyon ragadós akkor 1-2 evk lisztet teszünk bele.
Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. Kb. 1-1,5 óra kell neki.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és 4 egyforma részre vágjuk. A tészta darabokat kb. 20 centis rudakká sodorjuk, majd egy kicsit kinyújtjuk. Feltekerjük és egy kivajazott (kb.26X11cm) püspökkenyér formába rakjuk.
Újra kelesztjük kb. 20-25 percig, felvert tojással megkenjük a tetejét és 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Az első 10-15 perc után egy alufóliával letakartam a tetejét, mert nagyon hirtelen sült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »