Hokkaido tejes kalács recept
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.
A száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejszínt és a habos élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. Ha a tészta nagyon ragadós akkor 1-2 evk lisztet teszünk bele.
Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. Kb. 1-1,5 óra kell neki.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és 4 egyforma részre vágjuk. A tészta darabokat kb. 20 centis rudakká sodorjuk, majd egy kicsit kinyújtjuk. Feltekerjük és egy kivajazott (kb.26X11cm) püspökkenyér formába rakjuk.
Újra kelesztjük kb. 20-25 percig, felvert tojással megkenjük a tetejét és 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Az első 10-15 perc után egy alufóliával letakartam a tetejét, mert nagyon hirtelen sült.