Hokkaido tejes kalács recept

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.
A száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejszínt és a habos élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. Ha a tészta nagyon ragadós akkor 1-2 evk lisztet teszünk bele.
Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. Kb. 1-1,5 óra kell neki.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és 4 egyforma részre vágjuk. A tészta darabokat kb. 20 centis rudakká sodorjuk, majd egy kicsit kinyújtjuk. Feltekerjük és egy kivajazott (kb.26X11cm) püspökkenyér formába rakjuk.
Újra kelesztjük kb. 20-25 percig, felvert tojással megkenjük a tetejét és 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Az első 10-15 perc után egy alufóliával letakartam a tetejét, mert nagyon hirtelen sült.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »