Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Herőce recept

Herőce
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 1 nagy csipet só
    • 2 púpos ek porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 2 ek rum
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 dl tejföl
    • kezeletlen citrom reszelt héja
    • Bő olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sóval, porcukorral, majd elmorzsoljuk benne a margarint.

    Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a rumot és belereszeljük a citrom héját.

    Jól összedolgozzuk és zacskóba csomagolva kb. 30 percet pihentetjük a hűtőben.

    Közben egy mélyebb lábasban bő olajat forrósítunk.

    Lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra és téglalap alakúra elnyújtjuk.

    Egy derelyemetszővel kb. 4*8 cm nagyságú téglalapokra vágjuk és a közepébe is metszünk egy csíkot.

    Ha jó forró az olaj, akkor közepestől nagyobb lángon szép barnára sütjük mindkét oldalukat.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Porcukorral meghintve és lekvárba mártogatva kínáljuk.

    Tipp:

    Amint megláttam ezt a finomságot, tudtam, hogy ki kell próbálnom. Nem is vártam rá sokat. Kb. 5 perc az összeállítása, majd a nyújtás, szaggatás sem tart túl sokáig. A sütésnél érdemes figyelni, hogy elég forró legyen az olaj, mikor elkezdjük sütni, és ha túl alacsony a láng, megszívhatja magát olajjal. Porcukorral meghintve, sárgabarack lekvárba mártogatva nagyon finom édesség.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá