Herőce recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 2 púpos ek porcukor
- 5 dkg margarin
- 2 ek rum
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 dl tejföl
- kezeletlen citrom reszelt héja
- Bő olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, porcukorral, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a rumot és belereszeljük a citrom héját.
Jól összedolgozzuk és zacskóba csomagolva kb. 30 percet pihentetjük a hűtőben.
Közben egy mélyebb lábasban bő olajat forrósítunk.
Lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Egy derelyemetszővel kb. 4*8 cm nagyságú téglalapokra vágjuk és a közepébe is metszünk egy csíkot.
Ha jó forró az olaj, akkor közepestől nagyobb lángon szép barnára sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve és lekvárba mártogatva kínáljuk.
Tipp:
Amint megláttam ezt a finomságot, tudtam, hogy ki kell próbálnom. Nem is vártam rá sokat. Kb. 5 perc az összeállítása, majd a nyújtás, szaggatás sem tart túl sokáig. A sütésnél érdemes figyelni, hogy elég forró legyen az olaj, mikor elkezdjük sütni, és ha túl alacsony a láng, megszívhatja magát olajjal. Porcukorral meghintve, sárgabarack lekvárba mártogatva nagyon finom édesség.