Herőce

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Herőce

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 2 púpos ek porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek rum
  • 3 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • kezeletlen citrom reszelt héja
  • Bő olaj a sütéshez

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval, porcukorral, majd elmorzsoljuk benne a margarint.

Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a rumot és belereszeljük a citrom héját.

Jól összedolgozzuk és zacskóba csomagolva kb. 30 percet pihentetjük a hűtőben.

Közben egy mélyebb lábasban bő olajat forrósítunk.

Lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra és téglalap alakúra elnyújtjuk.

Egy derelyemetszővel kb. 4*8 cm nagyságú téglalapokra vágjuk és a közepébe is metszünk egy csíkot.

Ha jó forró az olaj, akkor közepestől nagyobb lángon szép barnára sütjük mindkét oldalukat.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Porcukorral meghintve és lekvárba mártogatva kínáljuk.

Tipp:

Amint megláttam ezt a finomságot, tudtam, hogy ki kell próbálnom. Nem is vártam rá sokat. Kb. 5 perc az összeállítása, majd a nyújtás, szaggatás sem tart túl sokáig. A sütésnél érdemes figyelni, hogy elég forró legyen az olaj, mikor elkezdjük sütni, és ha túl alacsony a láng, megszívhatja magát olajjal. Porcukorral meghintve, sárgabarack lekvárba mártogatva nagyon finom édesség.