Aszalt paradicsomos cipó recept

Hozzávalók:
- 2,5 dkg friss élesztő
- 4 dl langyos víz
- 50 dkg liszt (lehet fehér és teljes kiőrlésű liszt keveréke!) + liszt a nyújtáshoz
- 1 evőkanál só
- ízlés szerint oregánó, bazsalikom
- 10 dkg aszalt paradicsom
Elkészítése:
Egy tálba morzsolom az élesztőt, majd hozzá adok fél dl langyos vizet. Beleszitálom a lisztet és hozzáadom a maradék vizet, sót, fűszereket. Fakanállal elkeverem, hogy egynemű masszát kapjunk. Tiszta konyharuhával letakarom, majd 12 órát szobahőmérsékleten kelesztem.
Vastagon lisztezett deszkára borítom (nem kell megijedni, ha nagyon ragad a tészta), hozzáadom a feldarabolt aszalt paradicsomot és összegyúrom.
Rúddá formálom és megcsavarom a tésztát, majd így teszem a sütőpapírral bélelt kenyér vagy püspökkenyér formába.
200 fokra előmelegített sütőbe tolom kb 45 percre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »