Aszalt paradicsomos cipó recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2,5 dkg friss élesztő
- 4 dl langyos víz
- 50 dkg liszt (lehet fehér és teljes kiőrlésű liszt keveréke!) + liszt a nyújtáshoz
- 1 evőkanál só
- ízlés szerint oregánó, bazsalikom
- 10 dkg aszalt paradicsom
Elkészítése:
Egy tálba morzsolom az élesztőt, majd hozzá adok fél dl langyos vizet. Beleszitálom a lisztet és hozzáadom a maradék vizet, sót, fűszereket. Fakanállal elkeverem, hogy egynemű masszát kapjunk. Tiszta konyharuhával letakarom, majd 12 órát szobahőmérsékleten kelesztem.
Vastagon lisztezett deszkára borítom (nem kell megijedni, ha nagyon ragad a tészta), hozzáadom a feldarabolt aszalt paradicsomot és összegyúrom.
Rúddá formálom és megcsavarom a tésztát, majd így teszem a sütőpapírral bélelt kenyér vagy püspökkenyér formába.
200 fokra előmelegített sütőbe tolom kb 45 percre.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.