Hamis hájas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg sertészsír
- 12,5 dkg + 30 dkg finomliszt
- 2 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál 10 %-os ecet
- 1,5 dl langyos víz
- só
Töltéshez:
- házi szilvalekvár
Szóráshoz:
- porcukor
- vaníliás cukor
Elkészítése:
A zsírt a 12,5 dkg liszttel jól kikeverjük.
A 30 dkg liszthez, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, valamint a langyos vízzel elkevert ecetet. Alaposan összedolgozzuk, ha már hólyagos nyújtófa segítségével kinyújtjuk és a zsírral elkevert liszt egyharmadát rákenjük a tésztára, majd felülről lefele, alulról felfele, jobbról alá, balról fölé hajtogatjuk, fél órát pihentetjük.
Fél óra letelte után még kétszer ismételjük meg a nyújtást, kenést, hajtogatást, pihentetést.
Amikor, már a háromszori művelet megvolt a tésztát kinyújtjuk kb 3-4 mm vastagra, egy nagyobb kést folyamatosan a gázlángon forrósítjuk, ezzel tetszés szerinti kockákra daraboljuk, a kockák közepébe szilvalekvárt rakunk és félbe hajtjuk.
Előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük kb 15 perc alatt.
Sütés után vaníliás porcukorba hempergetve kínáljuk!