Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habcsók recept

Habcsók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 9 evőkanál átszitált porcukor
    • 1 kiskanál kukoricaszirup vagy kukoricakeményítő

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét elkezdjük felverni, amikor már kicsit habos, elkezdjük a cukrot adagolni hozzá kanalanként majd 2 perc elteltével tesszük a hozzá következő adag cukrot. Addig rakjuk így bele cukrot, amíg el nem fogy a cukor, majd hozzáadjuk a keményítőt vagy a szirupot, amit óvatosan beledolgozunk a habba.

    Ha már jó kemény és a sűrű a hab nem esik le a keverő lapátról, elkészült a habalapunk.

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tojáshabot habzsákba töltjük. A zsák segítségével egymástól kicsit távolabb kisebb halmokat nyomunk.

    A halmokba beleteszünk egy félszem diót, amit óvatosan kicsit a habba nyomunk, majd a diós halom tetejére nyomunk még egy kisebb halmot, amit kicsit felfelé húzunk.

    Előmelegített sütőbe tesszük 160 fokra 12 percre, majd a sütőt elzárjuk. A habcsókot a sütőben hagyjuk 2-3 órán át száradni. Száradás közben se nyitogassuk a sütő ajtót.

    Akkor készült el, ha az alja már nem ragad és egy mozdulattal lejön a sütőpapírról.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá