Habcsók recept
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 9 evőkanál átszitált porcukor
- 1 kiskanál kukoricaszirup vagy kukoricakeményítő
Elkészítése:
A tojásfehérjét elkezdjük felverni, amikor már kicsit habos, elkezdjük a cukrot adagolni hozzá kanalanként majd 2 perc elteltével tesszük a hozzá következő adag cukrot. Addig rakjuk így bele cukrot, amíg el nem fogy a cukor, majd hozzáadjuk a keményítőt vagy a szirupot, amit óvatosan beledolgozunk a habba.
Ha már jó kemény és a sűrű a hab nem esik le a keverő lapátról, elkészült a habalapunk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tojáshabot habzsákba töltjük. A zsák segítségével egymástól kicsit távolabb kisebb halmokat nyomunk.
A halmokba beleteszünk egy félszem diót, amit óvatosan kicsit a habba nyomunk, majd a diós halom tetejére nyomunk még egy kisebb halmot, amit kicsit felfelé húzunk.
Előmelegített sütőbe tesszük 160 fokra 12 percre, majd a sütőt elzárjuk. A habcsókot a sütőben hagyjuk 2-3 órán át száradni. Száradás közben se nyitogassuk a sütő ajtót.
Akkor készült el, ha az alja már nem ragad és egy mozdulattal lejön a sütőpapírról.