Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcskenyér recept

Gyümölcskenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg mazsola
    • 20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
    • 16 dkg finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 0,5 tk sütőpor
    • 125 g vaj
    • 125 g porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek rum

    Bevonathoz:

    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 1 tk étolaj

    Elkészítése:

    A mazsolát forró vízbe áztatjuk, majd jól lecsepegtetjük, és szárazra törölgetjük (konyharuhával, vagy papírtörlővel). Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, összekeverjük mindet, és alufóliára terítjük. Megszórjuk 2 ek liszttel, lazán összekeverjük és szűrőbe téve lerázzuk róla a felesleges lisztet.

    A gyümölcskenyér formát kibéleljük sütőpapírral (vagy vajazzuk, lisztezzük), és a sütőt melegítsük elő 180 fokra.

    A maradék liszthez adjuk hozzá a sütőport. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéből verjünk kemény habot egy csipet sóval.

    A vajat/margarint habosítsuk ki a por- és a vaníliás cukorral, majd egyenként keverjük el benne a tojások sárgáját. Adjuk hozzá a fehérjehab 1/3 részét, óvatosan fogassuk bele, majd a maradék habot a sütőporos liszttel felváltva dolgozzuk a tésztába. Adjuk hozzá a rumot, és belisztezett gyümölcsöket.

    A masszát öntsük a kibélelt formába, és a sütő közepére helyezve kb. 50-60 percet süssük. Tűpróbával ellenőrizzük! Az első fél órában ne nyissuk ki semmiképp a sütő ajtaját, különben összeesik a tészta!

    Ha nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd emeljük ki a formából, és rácsra téve hűtsük ki teljesen.

    Porcukorral megszórva, szeletelve kínáljuk.

    Tipp:

    Fóliába csomagolva sokáig eltartható, és a napok előrehaladtával egyre finomabb lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá