Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bundás szilva recept

Bundás szilva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb. 1/2 kg szilva
    • fahéj

    Sűrű palacsinta tészta:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 1 dl olaj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • 3-4 dl tej
    • porcukor
    • + olaj a sütéshez

    Elkészítése:
    A kimagozott szilvákat méretüktől függően félbe-, vagy ringló esetében gerezdekre vágom és fahéjjal megszórom. Sűrű palacsinta tésztát keverek, majd a szilva szeleteket megforgatóm a tésztában és forró olajban mindkét oldalán aranysárgára sütőm. Tálaláskor meghintem fahéjas porcukorral. Elkészíthető almagerezdekkel is, nagyon finom desszert ebéd után, előtt, vagy helyett!
    JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!

    Sztori: A megmaradt gyümölcsöket néha már nem kívánja az ember, de némi fantáziával egy kellemes beszélgetés közben még elfogyasztható. Így jutott eszembe ez a nasi is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá