Barackos túrógombóc recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- 3-4 evőkanál cukor ( ízlés szerint)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál liszt
- barack (konzerv is jó)
- kókuszreszelék (a forgatáshoz)
- vaníliaaroma (3-4 csepp)
Elkészítése:
A tojásokat keverjük össze a cukorral. Adjuk hozzá a tehéntúrót, a grízt és a lisztet, ha szeretnénk ízesítsük vaníliaaromával. Hagyjuk kicsit állni.
A barackot vágjuk kockára.
A túrós masszát keverjük össze, majd készítsünk belőle ellapított halmokat, mindegyiknek a közepére tegyünk egy darab barackot és formáljunk belőle gombócot.
Forró vízbe tegyük a gombócokat, hagyjuk főni nagyjából 5 percig, amikor elkészültek feljönnek a víz tetejére.
Öntsünk kókuszreszeléket egy tálba, egy szedőkanállal vegyük ki a gombócokat, csöpögtessük le, majd forgassuk bele a kókuszreszelékbe.
Ha édesebben szeretjük, megszórhatjuk porcukorral is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.