Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés fánk recept

Gesztenyés fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 3 dl tej
    • 5 dkg friss élesztő
    • 1 ek napraforgó olaj
    • 3 dkg vaj
    • 0,5 ek cukor
    • 1 tk só
    • 15 dkg gesztenyemassza
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • sütőzsiradék
    • 2 dl napraforgó olaj (sütéshez)

    Elkészítése:

    Egy tálba beleszitáljuk a lisztet.

    A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.

    Tojások sárgáját felverjük, beleöntjük a lisztbe a sóval, az olvasztott, de nem forró vajjal és a reszelt citromhéjjal együtt. Hozzáadjuk a közben felfutott élesztőt is és alaposan összedolgozzuk, hólyagosra dagasztjuk. Hozzáadjuk az olajat és azt is alaposan beledolgozzuk.

    Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk és kb. 10 percet pihentetjük. Kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk és korongokra szaggatjuk.

    Nyomózsák segítségével belenyomjuk a gesztenyemasszát. Kb. 10 percig pihentetjük, majd fedő alatt nem túl forró olajban kisütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá