Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres kiflipuding karamellszósszal recept

Fűszeres kiflipuding karamellszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    3 szuflé formához:

    • 2 (graham) kifli
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek barnacukor
    • 1 ek vaj megolvasztva
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1 kk őrölt szegfűszeg
    • 1 narancs reszelt héja
    • 5 dkg mazsola
    • csipet só
    • 3,5 dl tejszín
    • 1 ek mandulapehely (forgács)

    Karamellszószhoz:

    • 20 dkg barna cukor
    • 10 dkg vaj
    • 1,5 dl habtejszín
    • 1 kk vanília eszencia vagy 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A felkarikázott kifliket a kivajazott szuflé formákban elrendezzük, de nem töltjük tele. Rászórjuk a mazsolát, amit előtte megmosunk, és leszárítunk.

    A tojásokat a tejszínnel, a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, narancshéjjal egy tálban elkeverjük, és a kiflikre öntjük. A mandulaforgáccsal megszórjuk.

    175 fokos sütőbe tesszük kb. 25 percre. Alufóliával takarjuk le, ha nagyon pirulna a teteje. Akkor jó, ha egy hústűvel megnézzük, és nem ragad rá a tészta.

    A szószhoz a barna cukrot, a vajat meg a tejszínt lábasban összekeverjük, és állandó keveergetés mellett krémmé főzzük. Levesszük a tűzről, és a vaníliát is belekeverjük.

    A kiflipudingot a szósszal megöntözve a formában tálaljuk.

    Tipp:

    Nálunk talán nem olyan népszerű, de mégis érdemes lenne divatba hozni ezt a finomságot, annál is inkább, mert sok családban akadhat odahaza apadt kenyér, kifli, zsemle, vagy éppen kalács, de nagyon jó a teljes kiőrlésű pékárúkból is elkészíteni. Vacsorára pompás lakomát csaphatunk, ha nem morzsát készítünk a maradékokból,hanem pudingot sütünk. Higgyék el, nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá