Hozzávalók:
3 szuflé formához:
Karamellszószhoz:
Elkészítése:
A felkarikázott kifliket a kivajazott szuflé formákban elrendezzük, de nem töltjük tele. Rászórjuk a mazsolát, amit előtte megmosunk, és leszárítunk.
A tojásokat a tejszínnel, a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, narancshéjjal egy tálban elkeverjük, és a kiflikre öntjük. A mandulaforgáccsal megszórjuk.
175 fokos sütőbe tesszük kb. 25 percre. Alufóliával takarjuk le, ha nagyon pirulna a teteje. Akkor jó, ha egy hústűvel megnézzük, és nem ragad rá a tészta.
A szószhoz a barna cukrot, a vajat meg a tejszínt lábasban összekeverjük, és állandó keveergetés mellett krémmé főzzük. Levesszük a tűzről, és a vaníliát is belekeverjük.
A kiflipudingot a szósszal megöntözve a formában tálaljuk.
Nálunk talán nem olyan népszerű, de mégis érdemes lenne divatba hozni ezt a finomságot, annál is inkább, mert sok családban akadhat odahaza apadt kenyér, kifli, zsemle, vagy éppen kalács, de nagyon jó a teljes kiőrlésű pékárúkból is elkészíteni. Vacsorára pompás lakomát csaphatunk, ha nem morzsát készítünk a maradékokból,hanem pudingot sütünk. Higgyék el, nagyon finom!