Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Füstölt sajtos vajas kifli recept

Füstölt sajtos vajas kifli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg vaj (plusz 5 dkg olvasztva, a kenéshez)
    • 2,5 dkg élesztő, ehhez 1 kk. cukor és 2 dl tej
    • fél kg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • füstölt sajt ízlés szerint

    Történet:

    Ez egy “mentőöv-recept” volt… úgy indult a történet, hogy kitaláltam, páromat reggel házi készítésű croissanttal fogom meglepni. Találtam is egy receptet, amihez egész éjszaka kellett pihentetni a tésztát…így mikor reggel 7-kor felkeltem, iszonyúan dühös voltam, hogy a tészta nem lett jó…kiszáradt, szétrepedezett, használhatatlan lett…volt 1 órám az ébredéséig, ezért gyorsan összeütöttem ezt a kiflit, és sikere lett :)
    Azt hiszem, Szamóca oldalán (szamoca.eoldal.hu) bukkantam rá a receptre,köszönet érte! Ha nem, akkor is csináltam neki most ingyen reklámot.

    Elkészítés:

    Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben, és közben megolvasztottam a vajat. A lisztet kikevertem a sóval, a felfutott élesztővel és az olvadt vajjal, jól átgyúrtam, és kb. 25 percig hagytam kelni. Ekkor háromfelé vágtam a cipót, és minden cipót átgyúrás után kinyújtottam kör alakúra. Megkentem őket az plusz 5 dkg vajból, majd 8részre vágtam őket, és mindegyik alapjához tettem egy vékony csík füstölt sajtot. A sajtos résztől kezdve feltekertem őket, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, megkentem tojással, megszórtam reszelt füstölt sajttal, és kb. 20 percig sütöttem a kifliket. Mindenkinek jó étvágyat hozzá, garantálom, hogy nem fog sok maradni! :)

    Ezen receptem korábban megjelent a www.alabella.blog.hu oldalamon is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá