Füstölt sajtos vajas kifli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Füstölt sajtos vajas kifli

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj (plusz 5 dkg olvasztva, a kenéshez)
  • 2,5 dkg élesztő, ehhez 1 kk. cukor és 2 dl tej
  • fél kg liszt
  • 1 tojás
  • füstölt sajt ízlés szerint

Történet:

Ez egy “mentőöv-recept” volt… úgy indult a történet, hogy kitaláltam, páromat reggel házi készítésű croissanttal fogom meglepni. Találtam is egy receptet, amihez egész éjszaka kellett pihentetni a tésztát…így mikor reggel 7-kor felkeltem, iszonyúan dühös voltam, hogy a tészta nem lett jó…kiszáradt, szétrepedezett, használhatatlan lett…volt 1 órám az ébredéséig, ezért gyorsan összeütöttem ezt a kiflit, és sikere lett :)
Azt hiszem, Szamóca oldalán (szamoca.eoldal.hu) bukkantam rá a receptre,köszönet érte! Ha nem, akkor is csináltam neki most ingyen reklámot.

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben, és közben megolvasztottam a vajat. A lisztet kikevertem a sóval, a felfutott élesztővel és az olvadt vajjal, jól átgyúrtam, és kb. 25 percig hagytam kelni. Ekkor háromfelé vágtam a cipót, és minden cipót átgyúrás után kinyújtottam kör alakúra. Megkentem őket az plusz 5 dkg vajból, majd 8részre vágtam őket, és mindegyik alapjához tettem egy vékony csík füstölt sajtot. A sajtos résztől kezdve feltekertem őket, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, megkentem tojással, megszórtam reszelt füstölt sajttal, és kb. 20 percig sütöttem a kifliket. Mindenkinek jó étvágyat hozzá, garantálom, hogy nem fog sok maradni! :)

Ezen receptem korábban megjelent a www.alabella.blog.hu oldalamon is.