Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Foszlós tejeskalács recept

Foszlós tejeskalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 10 dkg porcukor
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • 1 teáskanál só
    • 9 dl tej
    • 2 evőkanál kakaópor
    • +1 evőkanál tej

    A kalács lekenéséhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1/2 dl tej
    • 1 teáskanál porcukor

    A kalács locsolásához:

    • 1/2 dl tej
    • 1 vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés tejjel, cukorral felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóival jól kidolgozzuk, majd háromszorosára kelesztjük, 6 db-ba vágjuk amikből rudakat formálunk.

    2 db rúdba a tejjel összekevert kakaóport elkeverjük és a tésztába dolgozzuk. 2 db fehér, 1 db barna rudat összefonunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a közepét egy sodrófa segítségével benyomjuk és oda tesszük a másik hármas fonatot. Még további fél órát kelesztjük. Tojássárgájával lekenjük. (1 teáskanál cukrot, tejet kevertem bele.)

    Lassú tűznél sütjük.A sütés vége felé, amikor már majdnem kész, akkor a 1/2 dl tejet felmelegítjük, a vaníliás cukrot belekeverjük és a kalácsot meglocsoljuk vele. Ettől lesz a kalács szép foszlós. (A tésztában NINCS tojás!)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá