Foszlós mazsolás kalács recept

Elkészítése:
A lisztben keverjük el a csipet sót, porcukrot, vanília aromát. A keverék közepére készítsünk egy kisebb mélyedést. A mélyedésbe tegyünk egy kiskanál kristálycukrot és morzsoljuk rá az élesztőt. Adjuk hozzá a langyos tejet. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson 5-8 perc alatt. Ha felfutott az élesztő, adjuk hozzá a tojásokat és az olvasztott vajat. Dolgozzuk jól ki a tésztát.
A tésztát rakjuk letakarva meleg helyre, ahol 40-50 perc alatt duplájára kelesztjük, majd dolgozzuk bele a mazsolát.
A tésztát osszuk három részre, majd mindegyik tészta darabból lisztes kézzel sodorjunk egy kb 35-40 centis csíkot. A három tészta csíkot fonjuk össze, majd rakjuk egy kivajazott sütőformába. Kenjük le felvert tojással a tetejét.
Meleg helyen kb 20-25 percet tovább kelesztjük. Előmelegített, 170 C°-os sütőben 45-50 perc alatt süssük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »