Foszlós mazsolás kalács recept
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a csipet sót, porcukrot, vanília aromát. A keverék közepére készítsünk egy kisebb mélyedést. A mélyedésbe tegyünk egy kiskanál kristálycukrot és morzsoljuk rá az élesztőt. Adjuk hozzá a langyos tejet. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson 5-8 perc alatt. Ha felfutott az élesztő, adjuk hozzá a tojásokat és az olvasztott vajat. Dolgozzuk jól ki a tésztát.
A tésztát rakjuk letakarva meleg helyre, ahol 40-50 perc alatt duplájára kelesztjük, majd dolgozzuk bele a mazsolát.
A tésztát osszuk három részre, majd mindegyik tészta darabból lisztes kézzel sodorjunk egy kb 35-40 centis csíkot. A három tészta csíkot fonjuk össze, majd rakjuk egy kivajazott sütőformába. Kenjük le felvert tojással a tetejét.
Meleg helyen kb 20-25 percet tovább kelesztjük. Előmelegített, 170 C°-os sütőben 45-50 perc alatt süssük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










