Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fonott kalács recept

Fonott kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 5 dkg friss élesztő
    • 4 dl langyos tej
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A kalács lekenéséhez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk, a cukrokkal összekeverjük.

    Az élesztőt szétmorzsoljuk, 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk.

    A liszt közepébe ütjük a tojásokat, beleöntjük a megkelt élesztőt, és a többi langyos tejjel jól kidolgozzuk. Utoljára adjuk hozzá a langyos, olvasztott vajat, és szép szálasra kidagasztjuk. Kelesztő tálba tesszük, tetejét kevés liszttel megszórjuk, és duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk.

    Ha megkelt, 6 darabra vágjuk. Hosszabb csíkokat sodrunk, és 3 darabot összefonunk. A másik 3 tésztával is így járunk el.

    Sütőlapra, vagy kalács formába tesszük, és felvert tojással lekenjük. Fél órát kelesztjük, majd újból lekenjük tojással.

    180 fokra melegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá