Hozzávalók:
A kalács lekenéséhez:
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, a cukrokkal összekeverjük.
Az élesztőt szétmorzsoljuk, 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A liszt közepébe ütjük a tojásokat, beleöntjük a megkelt élesztőt, és a többi langyos tejjel jól kidolgozzuk. Utoljára adjuk hozzá a langyos, olvasztott vajat, és szép szálasra kidagasztjuk. Kelesztő tálba tesszük, tetejét kevés liszttel megszórjuk, és duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk.
Ha megkelt, 6 darabra vágjuk. Hosszabb csíkokat sodrunk, és 3 darabot összefonunk. A másik 3 tésztával is így járunk el.
Sütőlapra, vagy kalács formába tesszük, és felvert tojással lekenjük. Fél órát kelesztjük, majd újból lekenjük tojással.
180 fokra melegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.