Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fonott kakaós kalács recept

Fonott kakaós kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók2 rúdhoz:
    A tésztához:

    • 90 dkg liszt
    • 4,5 dkg élesztő
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 ek étolaj
    • 1 tk só
    • 3 ek porcukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • fél dl tej
    • szükség szerint tej a tészta összeállításához

    A kalácstészta lekenéséhez:

    • olaj

    A kalács kenéséhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • kevés tej

    Elkészítése:
    Az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk,majd összedolgozzuk a liszttel,a tojás sárgával,tojás fehérjével,sóval és annyi langyos tejjel dagasztjuk be,hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk. Amikor már egyenletes,”szálas” a tészta,beledolgozzuk az olajat is. A tésztát megfelezzük. Az egyik marad fehéren. A másikba beledagasztjuk a tejjel összekevert kakaót. Jól kidolgozzuk és külön edényben mind kettő tésztát duplájára kelesztjük. A megkelt tésztákat,a kakaósat és a világosan hagyottat is 4 részbe vágjuk.
    Mindegyik tésztát téglalap alakúra kisodorjuk,olajjal lekenjük.
    Egy világos,megkenve olajjal,ráfektetve a kakaósat.
    Sodrófával rásodorjuk,hogy összetapadjon,majd feltekerjük,mint a bejglit. Mindegyiknél így járunk el. Minden 2.-nál alul van a kakaós és rá a sárga. A következőnél sárga alul,rá a kakaós lap. 2-2 rudat összefonunk,sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Újból kelesztjük,addig míg a tepsit kitölti. A tejet a tojás sárgájával összekeverjük és a kalácsunkat lekenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük,ha barnulna,fóliával a tetejét letakarjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá