Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fonott húsvéti kalács recept

Fonott húsvéti kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 340 g liszt
    • 34 g porcukor
    • 34 g vaj
    • 34 g  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kb. 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSé)
    • 20 g élesztő
    • 4 g só
    • 165 ml langyos tej
    • 1 vaníliarúd kikapart belseje
    • fél citrom reszelt héja
    • fél narancs reszelt héja

    Elkészítése:
    Kevés langyos, cukros tejben keverjük el az élesztőt, a tojássárgáját és a porcukrot, majd az összes összetevőt gyúrjuk össze és dagasszuk simára. Ezután hagyjuk kelni a tésztát 20 percig, majd gyúrjuk át és további 20 percig pihentessük. A tésztát osszuk hat felé, és gömbölyítsük fel a kis darabokat. Rövid pihentetés után sodorjuk szálakat a tésztából, figyeljünk rá, hogy a szálak a végeik felé folyamatosan vékonyodjanak.

    Fonjuk össze a szálakat, és kenjük le egész tojással, majd 20 percig kelesszük, meleg helyen. Utána szobahőmérsékleten pihentessük, míg meg nem szárad rajta a tojás. Ekkor kenjük le újra, és továbbra is hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni, míg meg nem szárad rajta újra a tojás. Így összesen maximum 35 percet kelesszük. 190°C-os előmelegített, gőzmentes sütőben 22-23 perc alatt süssük készre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá