Hozzávalók:
Elkészítése:
Kevés langyos, cukros tejben keverjük el az élesztőt, a tojássárgáját és a porcukrot, majd az összes összetevőt gyúrjuk össze és dagasszuk simára. Ezután hagyjuk kelni a tésztát 20 percig, majd gyúrjuk át és további 20 percig pihentessük. A tésztát osszuk hat felé, és gömbölyítsük fel a kis darabokat. Rövid pihentetés után sodorjuk szálakat a tésztából, figyeljünk rá, hogy a szálak a végeik felé folyamatosan vékonyodjanak.
Fonjuk össze a szálakat, és kenjük le egész tojással, majd 20 percig kelesszük, meleg helyen. Utána szobahőmérsékleten pihentessük, míg meg nem szárad rajta a tojás. Ekkor kenjük le újra, és továbbra is hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni, míg meg nem szárad rajta újra a tojás. Így összesen maximum 35 percet kelesszük. 190°C-os előmelegített, gőzmentes sütőben 22-23 perc alatt süssük készre.