Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Focaccia dolce all’uva recept

Focaccia dolce all’uva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 g friss élesztő
    • 1 tk cukor
    • 1 kk só
    • 3 evőkanál olívaolaj
    • kb 2-3 dl langyos víz

    Feltét:

    • kb 60 dkg rozé szőlő
    • 10 dkg barnacukor
    • 8 evőkanál olívaolaj

    Elkészítése:

    A tésztához 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd az átszitált liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt és lágyabb tésztát dagasztunk belőle.

    Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztá kétfelé vesszük és kb 30*40-es téglalap alakúra nyújtjuk. Megszórjuk a cukor felével, rálocsoljuk az olaj felét és kirakjuk a felezett, kimagozott, szintén a fele szőlőszemmel, ezután ráborítjuk a mási adag kinyújtott tésztát. A tészta tetejét kirakjuk a megmaradt szőlőszemekkel, megszórjuk a maradék cukorral és rácsurgatjuk a maradék olajat is.

    Hagyjuk 30 percig kelni, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb 35-40 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá