Focaccia dolce all’uva recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 25 g friss élesztő
- 1 tk cukor
- 1 kk só
- 3 evőkanál olívaolaj
- kb 2-3 dl langyos víz
Feltét:
- kb 60 dkg rozé szőlő
- 10 dkg barnacukor
- 8 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A tésztához 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd az átszitált liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt és lágyabb tésztát dagasztunk belőle.
Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztá kétfelé vesszük és kb 30*40-es téglalap alakúra nyújtjuk. Megszórjuk a cukor felével, rálocsoljuk az olaj felét és kirakjuk a felezett, kimagozott, szintén a fele szőlőszemmel, ezután ráborítjuk a mási adag kinyújtott tésztát. A tészta tetejét kirakjuk a megmaradt szőlőszemekkel, megszórjuk a maradék cukorral és rácsurgatjuk a maradék olajat is.
Hagyjuk 30 percig kelni, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb 35-40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »