Focaccia dolce all’uva recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 25 g friss élesztő
- 1 tk cukor
- 1 kk só
- 3 evőkanál olívaolaj
- kb 2-3 dl langyos víz
Feltét:
- kb 60 dkg rozé szőlő
- 10 dkg barnacukor
- 8 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A tésztához 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd az átszitált liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt és lágyabb tésztát dagasztunk belőle.
Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztá kétfelé vesszük és kb 30*40-es téglalap alakúra nyújtjuk. Megszórjuk a cukor felével, rálocsoljuk az olaj felét és kirakjuk a felezett, kimagozott, szintén a fele szőlőszemmel, ezután ráborítjuk a mási adag kinyújtott tésztát. A tészta tetejét kirakjuk a megmaradt szőlőszemekkel, megszórjuk a maradék cukorral és rácsurgatjuk a maradék olajat is.
Hagyjuk 30 percig kelni, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb 35-40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »