Focaccia dolce all’uva recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 25 g friss élesztő
- 1 tk cukor
- 1 kk só
- 3 evőkanál olívaolaj
- kb 2-3 dl langyos víz
Feltét:
- kb 60 dkg rozé szőlő
- 10 dkg barnacukor
- 8 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A tésztához 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd az átszitált liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt és lágyabb tésztát dagasztunk belőle.
Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztá kétfelé vesszük és kb 30*40-es téglalap alakúra nyújtjuk. Megszórjuk a cukor felével, rálocsoljuk az olaj felét és kirakjuk a felezett, kimagozott, szintén a fele szőlőszemmel, ezután ráborítjuk a mási adag kinyújtott tésztát. A tészta tetejét kirakjuk a megmaradt szőlőszemekkel, megszórjuk a maradék cukorral és rácsurgatjuk a maradék olajat is.
Hagyjuk 30 percig kelni, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb 35-40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »