Focaccia dolce all’uva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 g friss élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 kk só
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • kb 2-3 dl langyos víz

Feltét:

  • kb 60 dkg rozé szőlő
  • 10 dkg barnacukor
  • 8 evőkanál olívaolaj

Elkészítése:

A tésztához 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd az átszitált liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt és lágyabb tésztát dagasztunk belőle.

Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztá kétfelé vesszük és kb 30*40-es téglalap alakúra nyújtjuk. Megszórjuk a cukor felével, rálocsoljuk az olaj felét és kirakjuk a felezett, kimagozott, szintén a fele szőlőszemmel, ezután ráborítjuk a mási adag kinyújtott tésztát. A tészta tetejét kirakjuk a megmaradt szőlőszemekkel, megszórjuk a maradék cukorral és rácsurgatjuk a maradék olajat is.

Hagyjuk 30 percig kelni, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb 35-40 percig sütjük.