Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizskoch fügével és vanília mártással recept

Rizskoch fügével és vanília mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg rizs
    • 15 dkg cukor
    • 6 dl tej
    • 2 dl víz
    • 5 dkg vaj
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • csipet só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa a tepsi aljára

    Tálaláshoz:

    • 7 dl tej
    • cukor ízlés szerint
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • füge ízlés szerint

    Elkészítése:
    A rizst feltesszük a vízben főni a csipet sóval, majd mielőtt beinná a vizet felöntjük a tejjel, és a cukrot is hozzáadjuk és készre főzzük kis lángon, majd teljesen kihűtjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a citrom levével, héjával és a margarinnal. A fehérjéket kemény habbá verjük és a sárgákkal együtt beleforgatjuk a kihűlt tejberizsbe. Egy közepes tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával és belesimítjuk a masszát. 180 fokon aranybarnára sütjük.
    A pudingport felfőzzük a tejben a cukorral. A felszeletelt rizskochot a fügével és a mártással tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá