Rizskoch fügével és vanília mártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rizskoch fügével és vanília mártással

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 15 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 2 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • csipet só
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa a tepsi aljára

Tálaláshoz:

  • 7 dl tej
  • cukor ízlés szerint
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • füge ízlés szerint

Elkészítése:
A rizst feltesszük a vízben főni a csipet sóval, majd mielőtt beinná a vizet felöntjük a tejjel, és a cukrot is hozzáadjuk és készre főzzük kis lángon, majd teljesen kihűtjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a citrom levével, héjával és a margarinnal. A fehérjéket kemény habbá verjük és a sárgákkal együtt beleforgatjuk a kihűlt tejberizsbe. Egy közepes tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával és belesimítjuk a masszát. 180 fokon aranybarnára sütjük.
A pudingport felfőzzük a tejben a cukorral. A felszeletelt rizskochot a fügével és a mártással tálaljuk.