Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Farsangi lekváros fánk recept

Farsangi lekváros fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g liszt
    • 400 ml langyos tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só
    • 2 evőkanál cukor
    • fél citrom reszelt héja
    • rum ízlés szerint (segít, hogy ne szívja meg magát olajjal sülés közben)
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt belemorzsoljuk egy bögrébe vagy tálba és hozzáöntjük a langyos tej felét, egy evőkanál cukrot és egy evőkanál lisztet adunk hozzá. Kicsit megkeverjük és meleg helyen letakarva felfuttatjuk.

    A többi hozzávalót egy kelesztőtálba öntjük, majd a felfuttatott élesztőt is belekeverjük. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk és újra kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kézzel kissé kilapogatjuk, majd kiszaggatjuk és meleg, de nem forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Lekvárral és porcukorral hintve tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá