Töltött fánk recept

Hozzávalók:
A fánkhoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg finomliszt
- 1-2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kis kanálrumaroma
- pici só
A töltelékhez:
- lekvár, nutella vagy puding
A sütéshez:
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk a élesztőt.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, a rumaromát, a cukrot, a sót, olajat, a vaníliás cukrot és felfuttatott élesztőt. Összedolgozva egy rugalmas tésztát kell kapnunk.
Lefedjük és kb 40 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk és gondolatban elfelezzük. Egy pohárral berajzoljuk, de nem szaggatjuk ki a köröket a tészta egyik felén, majd minden körre rakunk egy kis tölteléket, majd ráhajtva a másik felét szaggatjuk ki, itt már a töltelék mutatja merre szaggassuk.
Pihentetjük 20 percen át a megtöltött fánkokat, majd nem túl forró olajban elkezdjük sütni fedő alatt. Elsőnek fedő alatt mindig az az oldal kerüljön alulra amely felül volt, majd 1-2 perc múlva megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük 1 percig.
Még forrón porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »