Szalagos fánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 liter olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt kb 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, majd beletesszük a tojássárgákat, a maradék cukrot, sót, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet.
Összedolgozzuk az egészet és a végén hozzáadjuk a felolvasztott margarint, majd szép fényesre dagasztjuk a tésztát.
Letakarva, meleg helyen minimum egy órát kelesztjük.
Ha letelt az időnk visszadagasztjuk és újra kelesztjük.
Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, tetszés szerinti méretűre kiszaggatjuk és letakarva ismét megkelesztjük.
Közben olajat melegítünk egy magasabb falú edényben, majd a fánkokat megsütjük benne.
Papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, jól leitatjuk róla az olajat, majd áttesszük egy tálra vagy rácsra és hagyjuk kihűlni.
Porcukorral megszórjuk. Én most fehér csokoládéval és tejcsokoládéval díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »