Szalagos fánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 liter olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt kb 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, majd beletesszük a tojássárgákat, a maradék cukrot, sót, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet.
Összedolgozzuk az egészet és a végén hozzáadjuk a felolvasztott margarint, majd szép fényesre dagasztjuk a tésztát.
Letakarva, meleg helyen minimum egy órát kelesztjük.
Ha letelt az időnk visszadagasztjuk és újra kelesztjük.
Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, tetszés szerinti méretűre kiszaggatjuk és letakarva ismét megkelesztjük.
Közben olajat melegítünk egy magasabb falú edényben, majd a fánkokat megsütjük benne.
Papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, jól leitatjuk róla az olajat, majd áttesszük egy tálra vagy rácsra és hagyjuk kihűlni.
Porcukorral megszórjuk. Én most fehér csokoládéval és tejcsokoládéval díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »