Struffoli recept
Elkészítése:
A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgáját, a felkockázott vajat, a cukrot, valamint a citrom és narancs lereszelt héját. Az egészet összekeverjük, majd sima tésztává gyúrjuk. Letakarva 30 percig pihenni hagyjuk.
A pihentetés után a tésztát 6 részre osztjuk, és mindegyikből kb. 1,5 cm átmérőjű rudakat sodrunk. A rudakat 1,5 cm-es darabokra vágjuk, és enyhén megsodorjuk, hogy gömböket formázzunk belőlük.
Az olajat nem túl forróra melegítjük, majd a gömböket több adagban aranybarnára sütjük. Amikor a gömbök szép aranyszínt kapnak, papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olajat leitassuk.
Egy lábasban felmelegítjük a mézet, és beleforgatjuk a kisült gömböket, hogy mindenhol bevonja őket. Ha használunk kandírozott gyümölcsöt, a felét rászórjuk, és óvatosan elkeverjük.
A mézes gömböket egy nagy tálra halmozzuk, tornyot formázva. A tetejét megszórjuk a maradék kandírozott gyümölccsel vagy díszítéssel. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










