Struffoli recept

Elkészítése:
A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgáját, a felkockázott vajat, a cukrot, valamint a citrom és narancs lereszelt héját. Az egészet összekeverjük, majd sima tésztává gyúrjuk. Letakarva 30 percig pihenni hagyjuk.
A pihentetés után a tésztát 6 részre osztjuk, és mindegyikből kb. 1,5 cm átmérőjű rudakat sodrunk. A rudakat 1,5 cm-es darabokra vágjuk, és enyhén megsodorjuk, hogy gömböket formázzunk belőlük.
Az olajat nem túl forróra melegítjük, majd a gömböket több adagban aranybarnára sütjük. Amikor a gömbök szép aranyszínt kapnak, papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olajat leitassuk.
Egy lábasban felmelegítjük a mézet, és beleforgatjuk a kisült gömböket, hogy mindenhol bevonja őket. Ha használunk kandírozott gyümölcsöt, a felét rászórjuk, és óvatosan elkeverjük.
A mézes gömböket egy nagy tálra halmozzuk, tornyot formázva. A tetejét megszórjuk a maradék kandírozott gyümölccsel vagy díszítéssel. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »