Pesti fánk recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 kk. só
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fahéjas vagy kakaós kristálycukor a beforgatáshoz
- olaj a sütéshez
- én 1 liter olajban sütöttem.
Elkészítése:
Egy lábasban felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a sót és a lisztet, majd addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. Teljesen kihűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat, és 15 percig hűtőben pihentetjük. Ezalatt felmelegítjük az olajat, illetve összekeverjük a cukrot a fahéjjal vagy kakaóval. A tésztából olajos kézzel kis golyókat formálunk, és egyszerre kb. 8 darabot kisütünk nem túl forró olajban. Rögtön a kiszedés után a cukorba forgatjuk, és így tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.