Pesti fánk

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kk. só
  • 3 egész tojás
  • fahéjas vagy kakaós kristálycukor a beforgatáshoz
  • olaj a sütéshez
  • én 1 liter olajban sütöttem.

Elkészítése:
Egy lábasban felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a sót és a lisztet, majd addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. Teljesen kihűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat, és 15 percig hűtőben pihentetjük. Ezalatt felmelegítjük az olajat, illetve összekeverjük a cukrot a fahéjjal vagy kakaóval. A tésztából olajos kézzel kis golyókat formálunk, és egyszerre kb. 8 darabot kisütünk nem túl forró olajban. Rögtön a kiszedés után a cukorba forgatjuk, és így tálaljuk.