A nagyi szalagos fánkja recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- kb. 1 liter olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt kb. 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, beletesszük a tojássárgáját, cukrot, sót, a felfuttatott élesztőt és a langyos tejet.
Összedolgozzuk és a végén hozzáadjuk a felolvasztott margarint, majd szép fényesre dagasztjuk.
Meleg helyen minimum egy órát kelesztjük.
Ha letelt az időnk visszadagasztjuk és újra kelesztjük.
Kinyújtjuk ujjnyi vastagra,tetszés szerinti méretre kiszaggatjuk és letakarva ismét megkelesztjük. Közben olajat melegítünk, majd a fánkokat megsütjük.
Papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, jól lecsöpögtetjük az olajat, majd áttesszük egy tálra vagy rácsra és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Melegen ne rakjuk egymásra, mert összenyomódnak.
A tészta vastagságát befolyásolja a kiszúró mérete.
Mindenki másképp süti, én az első felét fedő alatt szoktam. Hogy miért? Aaaaazt nem tudom :) A mamám is mindig így sütötte, a miértjét pedig nem kérdeztem soha.
De amikor magam is elkezdtem sütögetni, mindig megkérdezte nagyanyám: mi a Jó Istent csinálsz vele te lány, hogy ilyen szép szalagos? :) De tényleg nem tudom, még nem sikerült elrontanom :D
Lekvárral, porcukorral tálaljuk, kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










