A nagyi szalagos fánkja recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- kb. 1 liter olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt kb. 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, beletesszük a tojássárgáját, cukrot, sót, a felfuttatott élesztőt és a langyos tejet.
Összedolgozzuk és a végén hozzáadjuk a felolvasztott margarint, majd szép fényesre dagasztjuk.
Meleg helyen minimum egy órát kelesztjük.
Ha letelt az időnk visszadagasztjuk és újra kelesztjük.
Kinyújtjuk ujjnyi vastagra,tetszés szerinti méretre kiszaggatjuk és letakarva ismét megkelesztjük. Közben olajat melegítünk, majd a fánkokat megsütjük.
Papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, jól lecsöpögtetjük az olajat, majd áttesszük egy tálra vagy rácsra és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Melegen ne rakjuk egymásra, mert összenyomódnak.
A tészta vastagságát befolyásolja a kiszúró mérete.
Mindenki másképp süti, én az első felét fedő alatt szoktam. Hogy miért? Aaaaazt nem tudom :) A mamám is mindig így sütötte, a miértjét pedig nem kérdeztem soha.
De amikor magam is elkezdtem sütögetni, mindig megkérdezte nagyanyám: mi a Jó Istent csinálsz vele te lány, hogy ilyen szép szalagos? :) De tényleg nem tudom, még nem sikerült elrontanom :D
Lekvárral, porcukorral tálaljuk, kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »