Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes, habos töltött fánk recept

Krémes, habos töltött fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg búza finomliszt
    • 2 dkg friss élesztő
    • 180 ml langyos tej
    • csipet só
    • 4 dkg cukor
    • 6 dkg puha vaj
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Vaníliakrém:

    • 5 dl tej
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg vaj
    • 2,5 csomag vaníliás pudingpor
    • 3-5 ek cukor

    Továbbá:

    • 4 dl habtejszín
    • 2 evőkanál (eper)dzsem
    • olaj a sütéshez
    • porcukor a tálaláshoz

    Elkészítése:

    Fánk:

    A tejhez adjuk hozzá a cukrot és langyosítsuk meg, majd futtassuk fel benne az élesztőt. Közben a lisztben keverjük el a sót, majd adjuk hozzá a tojássárgákat. Ezután öntsük hozzá a tejes-élesztős keveréket és kezdjük el összeállítani a tésztát. Amikor már összeállt, akkor adjuk hozzá a puha vajat is és dagasszuk sima felületű tésztává kb 10 perc alatt. A dagasztás történhet géppel vagy kézzel is.

    A kész tésztát takarjuk le és kelesszük duplájára.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és kb 5 mm vastagra nyújtjuk vagy kézzel kilapogatjuk, majd egy 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, majd kelesztjük és szaggatjuk ismét.

    A kiszaggatott fánkokat letakarjuk és újrakelesztjük kb 30 perc alatt.

    Közben egy mélyebb edényben bőséges mennyiségű olajat hevítünk, majd beletesszük a fánkokat úgy, hogy az a felük legyen az olajban, ami nem a deszkán volt, tehát megfordítjuk őket. Letakarjuk egy fedővel és kb 2 percig sütjük. Ezután a fedőt levesszük, a fánkokat megfordítjuk és a másik oldalukat is kb 2 percig sütjük.

    A megsült fánkokat egy papírtörlővel bélelt tepsibe szedjük.

    Vaníliakrém:

    Kevés tejben kikeverjük a tojássárgákat, cukrokat és a pudingport, majd folyamatosan keverve felöntjük a maradék tejjel, hogy ne legyen csomós a keverék. Állandó keverés mellett, közepes lángon besűrítjük a krémet. A még meleg pudingba belekeverjük a vajat és folpackkal letakarva teljesen kihűtjük.

    Összeállítás:

    A kihűlt vaníliás krémet robotgéppel kibahosítjuk, majd egy habzsákba szedjük. A tejszínt felverjük kemény habbá és azt is egy habzsákba szedjük.

    A fánkokat vízszintesen kettévágjuk, majd először a vaníliás krémből nyomunk az aljára. A krémre csorgatunk a dzsemből, aminek a tetejére tejszínhabot nyomunk. Rátesszük a tetejét, megszórjuk porcukorral és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá