Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Klasszikus csöröge recept

Klasszikus csöröge
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • csipetnyi só
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1,5 dl tejföl
    • 5 dkg lágy vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 1 evőkanál rum

    Sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, majd lefedve pihentetjük 15 percet.

    Lisztezett felületen fél cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, rombuszokra vágjuk, a közepükön hosszanti irányban bevágjuk és az egyik csücsköt a vágáson áthúzzuk.

    Bő olajat forrósítunk és fánkokat szép aranyszínűre sütjük néhány perc alatt, időnként megforgatva, majd kiemeljük, alaposan lecsöpögtetjük és konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Porcukorral megszórva tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá