Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 5 db tojás
    • 20 dkg liszt
    • 20 dkg zsír vagy más zsiradék, olaj is lehet (egyensúly tésztának kell lennie!)
    • 2 dl víz
    • pici só
    • 1 ek porcukor

    A krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4 tojásfehérje
    • 7 dkg cukor
    • 2 dl tejszínhab keményre verve

    A karamellmázhoz:

    • 15 dkg porcukor felolvasztva,1 csepp ecetet hozzáadni

    Elkészítése:
    A vizet a sóval és a zsírral feltesszük forrni,amikor a zsír elolvadt,fokozatosan a lisztet bele dolgozzuk.
    Addig keverjük, míg a lábas aljától,falától elválik a tészta.
    Langyosra hűtjük.
    A tojásokat felverjük és a tészta masszához kisebb adagokban hozzáadjuk.
    Jól kidolgozzuk.
    Akkor jó, amikor fényes lesz a tészta.

    Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd csillagcsöves habzsákba szedjük és diónál nagyobb halmokat nyomunk.
    Kicsit távolabb egymástól, mert a tészta, sülés közben nő.
    16 db nagy fánk lett az adagból.
    A sütőt 180 fokra bemelegítjük,a tésztát betesszük,20 percig a sütő ajtaját nem nyitjuk ki,mert különben össze esik a tészta.
    Ezután 150 fokra mérsékeljük a hőt, még további 20-25 percig jó ropogósra sütjük.
    A megsült fánkok kalapjait levágjuk, majd karamellmázba mártjuk.
    (Porcukorral meghintve is mutatós.)

    Elkészítjük a krémet:
    A vanília pudingport a (10 dkg + vaníliás cukor) cukrokkal, 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, hozzá adjuk a többi tejet és felfőzzük.
    A tojásfehérjéket a 7 dkg cukorral keményre verjük és apránként a vaníliás krémbe dolgozzuk.
    Visszatesszük a tűzre és még 3-4 percig kézi botmixerrel simára keverjük,főzzük.
    Egy tálba öntjük, kihűtjük és a fánkokat megtöltjük.
    Fele fánkokat így simán a krémmel töltöttem,a másik felére tejszínhab is került.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek