Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A karamellmázhoz:
Elkészítése:
A vizet a sóval és a zsírral feltesszük forrni,amikor a zsír elolvadt,fokozatosan a lisztet bele dolgozzuk.
Addig keverjük, míg a lábas aljától,falától elválik a tészta.
Langyosra hűtjük.
A tojásokat felverjük és a tészta masszához kisebb adagokban hozzáadjuk.
Jól kidolgozzuk.
Akkor jó, amikor fényes lesz a tészta.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd csillagcsöves habzsákba szedjük és diónál nagyobb halmokat nyomunk.
Kicsit távolabb egymástól, mert a tészta, sülés közben nő.
16 db nagy fánk lett az adagból.
A sütőt 180 fokra bemelegítjük,a tésztát betesszük,20 percig a sütő ajtaját nem nyitjuk ki,mert különben össze esik a tészta.
Ezután 150 fokra mérsékeljük a hőt, még további 20-25 percig jó ropogósra sütjük.
A megsült fánkok kalapjait levágjuk, majd karamellmázba mártjuk.
(Porcukorral meghintve is mutatós.)
Elkészítjük a krémet:
A vanília pudingport a (10 dkg + vaníliás cukor) cukrokkal, 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, hozzá adjuk a többi tejet és felfőzzük.
A tojásfehérjéket a 7 dkg cukorral keményre verjük és apránként a vaníliás krémbe dolgozzuk.
Visszatesszük a tűzre és még 3-4 percig kézi botmixerrel simára keverjük,főzzük.
Egy tálba öntjük, kihűtjük és a fánkokat megtöltjük.
Fele fánkokat így simán a krémmel töltöttem,a másik felére tejszínhab is került.