Gyors fánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 pohár natúr joghurt vagy kefir (2 dl)
- 15 dkg finomliszt
- 2 evőkanál porcukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom héja reszelve
- 3 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojást összekeverjük a joghurttal vagy kefirrel, a sóval, a citromhéjjal, majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a porcukrot is.
Evőkanállal a nem túl forró olajba szaggatjuk a masszát. Amikor megsültek, kiszedjük és lecsepegtetjük.
Szórhatunk rá porcukrot is ha édesebbre szeretnénk.
Lekvárt, kakaós vagy fahéjas porcukrot kínálunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









