Farsangi rumos fánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3 dl tej
- 2 ek barna cukor (darálva)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek rum
- 5 dkg vaj
- csipet só
- 3 dl napraforgó olaj (sütéshez)
Elkészítése:
A lisztet beleszitáljuk egy tálba. A langyos tejben feloldjuk a porcukrot, keveset elveszünk belőle az élesztő felfuttatáshoz.
Hozzáütjük a tojások sárgáját, a rumot, sót. Habbá verjük a tojásfehérjét, amit lágyan belekeverünk a tésztába az olvasztott vajjal együtt.
Sima tésztát dagasztunk. Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és nagyobb szaggatóval kiszaggatjuk.
Meleg olajban úgy kezdjük a sütést, hogy ami felül volt a deszkán, az kerüljön alulra. Szépen, egyenletesen mindkét oldalát kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Lekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Mindent hamarabb vegyünk ki a hűtőből. Langyos helyen készítsük a fánkot, langyos liszttel, tojással, tejjel. Friss élesztőből, mert így lehet jó fánkot készíteni! Ebből a mennyiségből 14-15 db lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »