Csörögefánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 200 ml tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 0,5 kk szódabikarbóna
- csipet só
- 2 ek olaj
- kb 390 g liszt
Továbbá:
- olaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Egy nagyobb edényben a tejfölt összekeverjük a szódabikarbónával, majd minden alapanyagot külön belekeverve hozzáadunk. A lisztet utoljára rakjuk hozzá, fokozatosan, majd kézzel jól összegyúrjuk.
Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Rombuszokat vágunk belőle, a rombuszok közepén bevágást ejtünk és azon keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.
Bő, forró olajban kisütjük a fánkokat megforgatva.
Ha szép aranyszínűre sültek, akkor konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Ez a csörögefánk nem igazán a csörgős fajtához tartozik, mert nagyon puha. Ha kipróbáljátok a receptet, garantáltan ízleni fog az egész családnak. Jó étvágyat hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »