Csörögefánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 200 ml tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 0,5 kk szódabikarbóna
- csipet só
- 2 ek olaj
- kb 390 g liszt
Továbbá:
- olaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Egy nagyobb edényben a tejfölt összekeverjük a szódabikarbónával, majd minden alapanyagot külön belekeverve hozzáadunk. A lisztet utoljára rakjuk hozzá, fokozatosan, majd kézzel jól összegyúrjuk.
Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Rombuszokat vágunk belőle, a rombuszok közepén bevágást ejtünk és azon keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.
Bő, forró olajban kisütjük a fánkokat megforgatva.
Ha szép aranyszínűre sültek, akkor konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Ez a csörögefánk nem igazán a csörgős fajtához tartozik, mert nagyon puha. Ha kipróbáljátok a receptet, garantáltan ízleni fog az egész családnak. Jó étvágyat hozzá! :)