Csokipudingos fánkocskák recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl tej
- 5 dkg puha vaj
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Töltelék:
- 300 ml csokipuding a csomagolásán jelzett elkészítési mód szerint
Elkészítése:
A langyos tejben el kell keverni el egy teáskanálnyi cukrot és belemorzsolni az élesztőt. Meg kell várni, amíg kicsit megkel (felfut).
Az átszitált lisztet és a többi hozzávalót össze kell keverni és a felfutott élesztővel együtt alaposan összegyúrni. A szitásától lesz szellős, könnyű a tészta, amitől jobban meg tud kelni.
Letakarva, meleg helyen kell keleszteni legalább 1 órán keresztül.
Amikor a tészta szépen megkelt, lisztezett nyújtódeszkán kb 1,5 cm vastagra kell nyújtani és pogácsa szaggatóval vagy egy pohár segítségével fánkokat formázni. Ezután konyharuhával letakarva további 15-20 percig kelesztjük.
A kiszaggatott fánkot felmelegített bő olajban kell kisütni. Vigyázat, ha forró az olaj megkapja a tészta külsejét, de a belseje nyers maradhat! Ne tegyük nagyon szorosan egymás mellé a fánkokat, mert sütés közben még növekednek. Az egyik oldalukat fedő alatt sütve, jobban átsül a tészta, a második oldal sütésénél már nem szükséges lefedni az olajat. Akkor jó, ha szép aranybarna.
Hagyjuk kicsit kihűlni. Ezután a fánk oldalát ki kell lyukasztani szívószállal és egy habzsák segítségével betölteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »