Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bomboloni recept

Bomboloni
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 55 dkg finomliszt
    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 dkg vaj
    • 120 ml tej
    • 1 ek vanília paszta
    • 20 g friss élesztő
    • 10 dkg porcukor
    • csipet só

    Vanília krém:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dl tej
    • 30 g keményítő
    • 70 g cukor
    • vanília paszta vagy aroma
    • 1 citrom héja

    Sütéshez:

    • olaj
    • kristálycukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból kelttésztát készítünk. Ha szükséges, akkor kevés lisztet még adhatunk hozzá, majd addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától és a kezünktől. A tészta tapintása selymes, felülete szép sima legyen.

    Letakarva kelesztjük.

    Amikor a tészta megkelt, akkor egy nyújtódeszkán vagy lapon kb 1,5 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk, majd újra letakarjuk és kelesztjük.

    Amikor megkeltek a fánkok, akkor egy mélyebb edényben olajat melegítünk. Fontos, hogy meleg legyen, de ne forró, mert akkor csak a külseje sül meg!

    A fánkokat megfordítva a felforrósított olajba tesszük (ami a deszkán volt, az legyen felül) és fedőt teszünk rá. Amikor szép pirosra sült, akkor levesszük a fedőt, megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.

    Papírtörlőre szedjük, majd még langyosan megforgatjuk cukorban. A többi tésztával is így járunk el.

    Elkészítjük a krémet. Egy edénybe tesszük a tojássárgákat, cukrot, vaníliát és citromhéjat, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk a keményítőt, elkeverjük, majd a tejjel felöntjük és azzal is összekeverjük, majd sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.

    A fánkokra egy éles késsel kis lyukat vágunk. A krémet habzsákba tesszük és beletöltjük a fánkokba. Ha nem szeretnénk krémet főzni, akkor tölthetjük mogyorókrémmel és lekvárral is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá