Bögrés fánk (Donut) recept
Hozzávalók:
- 4 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 4 tk sütőpor
- 1/2 tk só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek olvasztott vaj
- 1 tk vanília kivonat
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett deszkára helyezzük, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Egy nagyobb, kb. 6,5 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk a fánkokat, majd a közepüket egy kisebb, kb. 3 cm-es szaggatóval kilyukasztjuk, hogy a klasszikus fánkformát megkapjuk.
A fánkokat forró, bő olajban sütjük. Fontos, hogy mindig azzal az oldallal kezdjük a sütést, amelyik a szaggatás során felül volt. Így egyenletesebben kelnek meg, és gyönyörű, puha fánkokat kapunk. Addig sütjük, amíg mindkét oldaluk aranybarnára nem pirul.
Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg, és ízlés szerint lekvárral vagy csokoládészósszal kínáljuk.
A mennyiségből kb 50 darab fánk lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










