Bögrés fánk (Donut)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bögrés fánk (Donut)

Hozzávalók:

  • 4 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 4 tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 2 tojás
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 1 tk vanília kivonat

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett deszkára helyezzük, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Egy nagyobb, kb. 6,5 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk a fánkokat, majd a közepüket egy kisebb, kb. 3 cm-es szaggatóval kilyukasztjuk, hogy a klasszikus fánkformát megkapjuk.

A fánkokat forró, bő olajban sütjük. Fontos, hogy mindig azzal az oldallal kezdjük a sütést, amelyik a szaggatás során felül volt. Így egyenletesebben kelnek meg, és gyönyörű, puha fánkokat kapunk. Addig sütjük, amíg mindkét oldaluk aranybarnára nem pirul.

Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg, és ízlés szerint lekvárral vagy csokoládészósszal kínáljuk.

A mennyiségből kb 50 darab fánk lesz.