Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás Rózsa Fánk recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 púpozott evőkanál tejföl
    • csipet só
    • 1 púpozott evőkanál porcukor
    • 1 evőkanál rum
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • olaj a sütéshez

    A tálaláshoz:

    • 1 kisebb üveg áfonyalekvár
    • vaníliás porcukor

    Elkészítése:
    A  lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, majd beleadagoljuk a többi hozzávalót, és egynemű tésztává gyúrjuk.
    Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk a tésztát, majd lisztbe mártott nagyobb kerek formával kiszaggatjuk. A kerek lapok közepét felvert tojással megkenjük, négyet-ötöt egymás tetejére teszünk, és a közepüknél az ujjunkkal összenyomjuk.
    A rózsaforma kialakításához a tésztalapok széleit vékony pengéjű, éles késsel körben bevagdossuk, hogy virág alakú legyen.
    Egy magasabb falu serpenyőben vagy lábasban felforrósított bő olajban a rózsafánkokat rózsaszínűre sütjük, és papírtörlőre szedjük, hogy az olajat leitassuk róluk.
    A fánkokat nagy, lapos tálalótányérra rakjuk, mindegyik közepébe egy-egy kanálka áfonyalekvárt pöttyentünk,  és vaníliás porcukorral gyengén megszórjuk.
    Naranccsal, szederrel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá