Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas szilvás pite recept

Fahéjas szilvás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek kristálycukor
    • pici só
    • 25 dkg margarin
    • 2 dl tejföl

    Töltelékhez:

    • 1 kg szilva
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 5 ek kristálycukor
    • 1 ek fahéj
    • 1 ek mézes fűszerkeverék

    Lekenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd kétfelé vesszük a tésztát és lisztes deszkát két lapot nyújtunk belőle. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, az egyik kinyújtott lapot beletesszük és zsemlemorzsával megszórjuk.

    A szilvát 1 dl cukros vízzel feltesszük főni, majd kb 20 perc múlva a pudingokkal besűrítjük. Levesszük a tűzről, majd amikor már langyos a tepsibe lévő tésztalapra tesszük. Beborítjuk a másik lappal, lekenjük tojással és 180 fokon 30-35 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá