Fahéjas szilvás pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek kristálycukor
  • pici só
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl

Töltelékhez:

  • 1 kg szilva
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 5 ek kristálycukor
  • 1 ek fahéj
  • 1 ek mézes fűszerkeverék

Lekenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítése:

A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd kétfelé vesszük a tésztát és lisztes deszkát két lapot nyújtunk belőle. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, az egyik kinyújtott lapot beletesszük és zsemlemorzsával megszórjuk.

A szilvát 1 dl cukros vízzel feltesszük főni, majd kb 20 perc múlva a pudingokkal besűrítjük. Levesszük a tűzről, majd amikor már langyos a tepsibe lévő tésztalapra tesszük. Beborítjuk a másik lappal, lekenjük tojással és 180 fokon 30-35 percig sütjük.