Fahéjas kifli recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral meglangyosított tejben felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a liszthez, hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Legvégül az olvasztott vajat, majd lágy tésztát gyúrúnk belőle.
Meleg helyen kb 30-40 percig kelesztjük.
Lisztezett felületen kinyújtjuk kör alakúra, majd háromszögekre vágjuk a tésztát és megszórjuk őrölt fahéjjal és cukorral, majd feltekerjük és meghajlítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kifliket, majd lekenjük tojással.
200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ha kicsit hűlt, megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









