Fahéjas kifli recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral meglangyosított tejben felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a liszthez, hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Legvégül az olvasztott vajat, majd lágy tésztát gyúrúnk belőle.
Meleg helyen kb 30-40 percig kelesztjük.
Lisztezett felületen kinyújtjuk kör alakúra, majd háromszögekre vágjuk a tésztát és megszórjuk őrölt fahéjjal és cukorral, majd feltekerjük és meghajlítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kifliket, majd lekenjük tojással.
200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ha kicsit hűlt, megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »